Skip to content

Hvem er I ?
Viden og undervisningsportalen www.DUDA.dk udvikles og vedligeholdes af familien Jensen, der har speciel interesse for skole, undervisning (viden) og ikke mindst børn og unge. Der står således ingen interesseorganisationer, politiske partier eller religiøse trosretninger bag driften af DUDA.

Hvorfor og hvornår startede I ?
Har du prøvet at finde oplysninger på nettet til en konkret opgave ? Resultatet fra søgemaskiner er ofte flere tusinde links hvor det kan være svært at finde netop det man leder efter. Af samme årsag begyndte vi helt tilbage i 2001 at indsamle og strukturere nettes mest brugbare sider på en måde, så det var nemt at finde frem til relevant information. I efteråret 2002 gik vi i luften og siden da har DUDA udviklet sig til pt. at omfatte henvisninger til ca. 8000 nyttige netsider.

Hvad er formålet med DUDA ?
DUDA ønsker at formidle viden og information på en nem og overskuelig måde til videbegærlige børn og unge, forældre og undervisere (og alle andre). DUDA’s fag-inddelte sider skal give et godt og hurtigt overblik når man søger hjælp og inspiration til lektier og skolefag, eller blot søger information om et emne. På DUDAs opgavesektion kan man afprøve sine evner gennem et utal af opgaver, quizzer og øvelser inden for de forskellige fag og på videosektionen kan du dygtiggøre dig gennem de mange læringsvideoer. Vi ønsker at gøre DUDA interessant at besøge både i og uden for skoletid og derfor indeholder DUDA også en relevant tema- og spilsektion med info om kæledyr, slægtsforskning, sjove spil, mm.

Hvilke sider linker I til ?
De sider, som DUDA linker til under fagsektionen skal være informative med reference til et skolefag – og helst på dansk. Flere af DUDA’s undersider har dog et engelsksproget linkafsnit. Vi linker ikke til erotiske sider, og sider som opfordrer til ulovligheder, som f.eks. gratis download af musik og film.
DUDA kan selvfølgelig ikke påtage sig noget ansvar for hvad de sider som vi linker til måtte gemme, men vi har bestræbt os på kun at linke til troværdige sider med sagligt indhold. Hvis det kommer til vores kendskab, at en side ikke længere har lever op til ovenstående retningslinjer, vil linket til siden straks blive fjernet.

Hvem har ejendomsretten til DUDA’s sider og links ?
Alle undersider, grafik, koncept, programmering og redaktionelt indhold tilhører www.duda.dk og er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Eksterne services og sider der linkes til, eller benyttes grafik fra, er naturligvis ikke omfattet af dette sites rettigheder.

Skal jeg indberette brug af redaktionelt indhold til Copydan Tekst & Node ?
Ja, hvis du i undervisningssammenhæng kopierer og benytter DUDAs indhold (eventyr, opgaver, julesange, julehistorier og andre tekster), skal du indberette brugen til Copydan Tekst & Node. Du kan læse mere på “Kopieringens Hvem-Hvad-Hvor”.

Hvorfor har I reklamer på DUDA ?
DUDA er  et privat initiativ, der er udarbejdet af os – familien Jensen, som ønsker at stille DUDAs indhold gratis til rådighed for vores besøgende. Da det ikke er gratis at holde DUDA kørende, forsøger vi at dække vores udgifter ved at vise reklamer for relevante budskaber, så vi håber på jeres forståelse for, at vi viser disse reklamer…. de er med til at sikre DUDAs fremtid!

Fortæl venner, familie, lærere og kolleger om DUDA

Med venlig hilsen
Familien Jensen
Bygvænget 259
2980 Kokkedal
mail: info[snabel-a]duda.dk

Brugerkommentarer:

Jeg er ansat på biblioteket på BEC Business og vil bare fortælle jer, at DUDA er så flot et initiativ!

Jeg linker afgjort til jer fra Bibliotekets hjemmeside.

Mange hilsner
Sabine Bjørg Jensen

Hej. Har lige set jeres meget flotte hjemmeside.

Naturligvis så har jeg linket til DUDA således at mine elever på den vej kan komme verden rundt.
Tak for jeres store arbejde!

Med venlig hilsen
Stephen Frank Mortensen

Hej- jeg har lige idag haft brug for co2 problematikken til en 10. klasses elev, så det er timing.

Jeg bruger jeres side til biblioteksorientering og i daglidagens spørgsmål – go’ side

mvh Lissa Andersson
Herlev Bibliotek


Back To Top