Skip to content

Den lille pige med svovlstikkerne

Den lille pige med svovlstikkerne

Alle kender H.C. Andersens eventyr om den lille pige, der nytårsnat må sælge svovlstikker (tændstikker), for at hun og familien kan få noget at spise.

Grantræet, H.C. Andersens juleeventyr fra 1845

Grantræet

Grantræet af H.C. Andersen. Ude i skoven stod der sådant et nydeligt grantræ; det havde en god plads, sol kunne det få, luft var der nok af, og rundt om voksede mange større kammerater……

Jerikorosen, juleeventyr af Gert Grube

Jerikorosen

En rigtig julehistorie af Gert Grube. Et eventyr der tortæller, hvad der meget vel kunne være sket som fortsættelse – i de dage i Bethlehem.
En historie for alle børn – men så sandelig også for hele familien. Benyt den meget gerne i skolen f.eks. i forbindelse med kristendomkundskab.

Jul i Lean Nielsensgade, julehistorie af Christian Kronman

Jul i Lean Nielsensgade

Denne dejlige julehistorie “Jul i Lean Nielsensgade” er skrevet af forfatteren og digteren Christian Kronman. Historien er inspireret af hans bog “Regnvejrshuset” (Alma 1993), som er en versefortælling for børn med illustrationer af Ib Spang Olsen.

Juleevangeliet - Lukasevangeliet

Juleevangeliet

Her finder du Juleevangeliet, også kaldet Lukasevangeliet, kapitel 2 – vers 1-20.
Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra Kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden……..

Julenissen - juleeventyr af Ellen Reumert, 1918

Julenissen

Dejligt juleeventyr skrevet af Ellen Reumert i 1918. Det var langt ude på landet i en lille landsby. Julesneen var faldet så blødt og tæt i et par dage, så hele landskabet var som et hvidt eventyrland. det var snart helt besværligt at komme frem undtagen i slæde…..

Nissefars fortælling - sjov julehistorie

Nissefars fortælling

Sjov julehistorie om risengrød og om hvordan nisserne kom til at bo hos menneskene

Nissen hos spækhøkeren, H.C. Andersen 1853

Nissen hos spækhøkeren

Et dejligt juleeventyr af H.C. Andersen. Læs den sjove historie om nissen, julegrøden, studenten og spekhøkeren.

Peters Jul - tekst af Johan Krohn 1870

Peters jul

Skrevet af Johan Krohn i 1866. Julen som den skildres i »Peters Jul«, er blevet de danskes jul, sådan som vi alle kender den og glæder os til den hvert år – hvor gamle vi end bliver.

Snedronningen, H.C. Andersens juleeventyr fra 1845

Snedronningen

Dejligt juleeventyr af H.C. Andersen fra 1845. Se så! nu begynder vi. Når vi er ved enden af historien, ved vi mere, end vi nu ved, for det var en ond trold! det var en af de allerværste, det var “djævelen”! En dag var han i et rigtigt godt humør……

Juleeventyr og julehistorier

Snemanden

Et juleeventyr af H.C. Andersen fra 1861. Det skrupknager i mig, så dejligt koldt er det!” sagde snemanden. “Vinden kan rigtignok bide liv i én! Og hvor den gloende der, hun glor!” det var Solen, han mente; den var lige ved at gå ned……

Søren spidsmus - et juleeventyr

Søren Spidsmus

Et juleeventyr skrevet af Ib Raug. Sneen faldt tykt og tæt udenfor. Ilden buldrede i skorstenen – og det var juleaftensdag! Søren Spidsmus lå behageligt henslængt i sin lille skotøjsæske, der stod oppe på loftet over den gamle købmandsgård….

juletraet - en julenovelle af Arne Holst

Juletræet

En julenovelle skrevet af Arne Holst. Ude på en mark, står der nogle grantræer, Alle træerne er fine og grønne, men et af træerne mener, at det er finere end alle de andre træer, ”for jeg er det eneste træ, der har hele tre toppe”…..

Andre eventyr og fortællinger

Andre eventyr, historier og fortællinger

Her finder du smukke digte, eventyr, fabler, samt rim og remser, der ikke handler om jul!


Back To Top