skip to Main Content

Æbleskiver

Ingredienser til ca. 30 stk.

– 3 æg
– 3 spsk sukker
– ¼ liter kærnemælk
– 2 dl madlavningsfløde
– 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
– 2 tsk bagepulver
– 2 tsk fintrevet appelsinskal
eller 1 – tsk fintrevet citronskal
– 50 g smør til bagning

Tilbehør
Flormelis og solbærsyltetøj

Sådan laver du hjemmelavede æbleskiver

  • Pisk først æggehviderne stive.
  • Pisk derefter æggeblommer, sukker, kærnemælk og fløde sammen.
  • Tilsæt hvedemel og bagepulver, og pisk det, til det er jævnt.
  • Bland de piskede æggehvider og appelsinskal i dejen.
  • Varm æbleskivepanden godt op. Kom godt med fedtstof på første runde, og fyld hullerne i panden op med 2/3 dej. Når der er dannet stegeskorpe kan du vende æbleskiverne rundt, så de bliver runde.
  • Vend dem stille og roligt herefter indtil du har en fin farve.
  • Kom dem evt. i et ildfast fad med sølvpapir over og stil dem i ovnen ved 100 grader, så de holder sig varme.
  • Server æbleskiverne varme med flormelis og solbærsyltetøj.
Æbleskiver - nem opskrift på hjemmelavede æbleskiver

Back To Top