skip to Main Content

Hjemmelavede brunkager

Ingredienser til 200 stk.

– 250 g smør i mindre stykker
– 125 g lys sirup (ca. ¾ dl)
– 250 g sukker (ca. 3 dl)
– 1 spsk stødt kanel
– 1 tsk stødt nellike
– 100 g smuttede, hakkede mandler
– 25 g finthakket sukat
– 1¾ tsk potaske
– 1 spsk lunkent vand
– 500 g hvedemel

Sådan tilbereder du hjemmelavede brunkager

  • Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring – det må ikke koge.
  • Tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør i blandingen til den er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i sukkermassen sammen med melet lidt efter lidt.
  • Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
  • Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir.
  • Bag kagerne øverst i ovnen ca. 7 min. ved 175°. Lad dem køle af på en bagerist.
Brunkager - nem opskrift på hjemmelavede brunkager

Back To Top