Sådan tilbereder du hjemmelavede brunkager
- Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring – det må ikke koge.
- Tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat. Rør i blandingen til den er halvkold (ca. 28°). Opløs potasken i vandet og rør det i sukkermassen sammen med melet lidt efter lidt.
- Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
- Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir.
- Bag kagerne øverst i ovnen ca. 7 min. ved 175°. Lad dem køle af på en bagerist.

Gode jule-bageopskrifter
Brunkager
Honninghjerter
Jødekager
Klejner
Mandelhjerter
Pebernødder
Vaniljekranse
Æbleskiver