
Sådan tilbereder du klejner
- Sigt mel, hjortetaksalt og kardemomme i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
- Rør æg, fløde, sukker og citronskal sammen og ælt det i dejen.
- Stil dejen tildækket i køleskabet i ½ time.
- Rul dejen ud i ½ cm tykkelse. Skær klejnerne ud med en klejnespore og vrid dem.
- Varm palminen op i en lille, dyb gryde ved jævn varme – fyld kun gryden halvt op.
- Kom en bid franskbrød i den varme palmin. Bliver brødet gyldent, har palminen den rigtige temperatur.
- Læg forsigtigt 2-3 klejner i det varme fedtstof og kog dem til de er gyldne – vend dem et par gange. Klejnerne skal hurtigt stige op til overfladen. Hvis de bliver liggende på bunden, er fedtstoffet ikke varmt nok.
- Tag klejnerne op og læg dem på fedtsugende papir.
Tip:
Hvis fedtstoffet bruser under kogningen, er det fordi der er for mange klejner i gryden.
Her kan du se hvordan du skal lave klejner
Gode jule-bageopskrifter
Brunkager
Honninghjerter
Jødekager
Klejner
Mandelhjerter
Pebernødder
Vaniljekranse
Æbleskiver