skip to Main Content

Hjemmelavede klejner

Ingredienser til ca. 100 stk.

– 500 g hvedemel
– ½ tsk hjortetaksalt
– 1 tsk kardemomme
– 125 g smør
– 3 æg
– 3 spsk piskefløde
– 175 g sukker (ca. 2 dl)
– 1 tsk revet citronskal

Til kogning af klejner:
– 500 g palmin eller rafinol

Klejner - nem opskrift på hjemmelavede klejner

Sådan tilbereder du klejner

  • Sigt mel, hjortetaksalt og kardemomme i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Rør æg, fløde, sukker og citronskal sammen og ælt det i dejen.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i ½ time.
  • Rul dejen ud i ½ cm tykkelse. Skær klejnerne ud med en klejnespore og vrid dem.
  • Varm palminen op i en lille, dyb gryde ved jævn varme – fyld kun gryden halvt op.
  • Kom en bid franskbrød i den varme palmin. Bliver brødet gyldent, har palminen den rigtige temperatur.
  • Læg forsigtigt 2-3 klejner i det varme fedtstof og kog dem til de er gyldne – vend dem et par gange. Klejnerne skal hurtigt stige op til overfladen. Hvis de bliver liggende på bunden, er fedtstoffet ikke varmt nok.
  • Tag klejnerne op og læg dem på fedtsugende papir.

Tip:

Hvis fedtstoffet bruser under kogningen, er det fordi der er for mange klejner i gryden.

Her kan du se hvordan du skal lave klejner


Back To Top