Skip to content

Vaniljekranse

Ingredienser til ca. 50 stk.

– 1 vaniljestang
– 375 g hvedemel
– 125 g kartoffelmel
– 375 g koldt smør
– 100 g finthakkede smuttede mandler
– 250 g sukker
– 1 æg

Sådan laver du vaniljekranse

  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ned i en skål, hak vaniljestangen fint.
  • Bland hvedemel og kartoffelmel sammen.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt vanilje, mandler og sukker og saml hurtigt dejen med ægget.
  • Læg dejen tildækket og koldt til næste dag.
  • Lad dejen gå gennem kødmaskinens kageplade, lille stjerne.
  • Skær stængerne i 7 – 10 cm lange stykker, og form dem til kranse.
  • Læg vaniljekransene på bagepapir eller smurt bageplade og bag dem øverst i ovnen.
  • Bag dem ved 200° i ca. 8 minutter
Vaniljekranse - nem opskrift på hjemmelavede vaniljekranse

Back To Top