Skip to content

Glaserede honninghjerter

Ingredienser

– 200 g smør eller margarine
– 150 g sukker
– 4 spsk. honning
– 2 æg
– 1 tsk. kanel
– 2 tsk. stødt kardemomme
– revet skal af en citron
– 1 1/4 tsk. natron
– ca. 8 d1 hvedemel.

Glasur:
– 2 dl flormelis
– 1,5-2 spsk. presset appelsinsaft
– 1 pose hakket appelsinskal.

Sådan tilbereder du glaserede honninghjerter

  • Rør fedtstof og sukker let og skummende.
  • Rør æggene i et ad gangen, samt honningen, under fortsat omrøring. Krydderierne irøres. Bland mel og natron og kom det i massen gennem en sigte.
  • Rul dejen ud på et bord strøet med mel til ca. 1/2 cm tykkelse. Stik hjerterne ud med en kageform.
  • Læg kagerne på smurte plader og bag i ovn ved 175 gr. i ca. 12 minutter.
  • Rør glasuren og glaser hjerterne, når de er afsvalet. Garnér med hakket appelsinskal.

Tips.

Honninghjerter kan man lave i forskellige størrelser og man kan pynte dem med f.eks. glansbilleder.

Julebag - nem opskrift på hjemmelavede glaserede honninghjerter

Back To Top