Sådan tilbereder du brunede kartofler
Kog kartoflerne i god tid så de er helt kolde. Brus evt. kartoflerne over med koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
Stegepanden opvarmes på fuldt blus, hvorefter sukkeret drysses på og opvarmes til det er helt smeltet og lysebrunt. Undgå at sukkerlagen bobler for meget og vend panden tit, så lagen ikke brænder på. Kom smørret på, og rør til det er godt blandet med sukkerlagen.
Tilsæt kartoflerne og ryst panden til sukkerlagen er godt fordelt – stadig med fuldt blus på panden, da sukkerlagen afkøles når kartoflerne tilsættes.
Dæmp derefter varmen og varm kartoflerne igennem ved svag varme – gerne ½ time. Ryst panden jævnligt. Tilsæt lidt vand hvis karamellen bliver for fast. Kartoflerne er færdige når de er tilpas brune.
PS. Istedet for sukker kan man benytte brun sirup, der varmes op til det skummer