skip to Main Content

Stegt medisterpølse kan man spise året rundt, og specielt til Jul. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavet julemedister.

Medisterpølse

Ingredienser
Tilberedningstid: ca. ½ time

– ½ kg medisterpølse
– 20 g smør eller margarine
– 1 tsk koncentreret bouillon,
f.eks – svinebouillon
– saucejævner
– salt og peber
– evt. kulør

Tilbehør
– 1 kg kartofler
– 600 g kogt rødkål eller grønlangkål

Julemad - medisterpølse

Sådan tilbereder du medisterpølsen

  • Prik pølsen med en kødnål eller gaffel og kom den i en gryde eller læg den på en stegepande. Hæld 2 dl vand ved, så pølsen er godt og vel halvt dækket. Kog pølsen 10 minutter ved svag varme under låg.
  • Tag pølsen af panden og tør den med køkkenrulle. Hæld 2 dl af kogevandet i en lille gryde til sauce, kasser resten.
  • Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun pølsen 2-3 minutter på hver side.
  • Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
  • Server med kogte eller brunede kartofler, grønlangkål og varm rødkål.

Tips

  • Undlad evt. at koge medisterpølsen. Steg den på panden. Efter bruning ved god varme skrues ned til svag varme i 8-10 minutter til medisterpølsen er gennemstegt.
  • Medisterpølsen kan også serveres med kogte eller stuvede grøntsager, rødkålssalat, rødbeder eller asier.
  • Saucen kan jævnes med en meljævning.

Back To Top