skip to Main Content

Frikadeller kan man altid spise. Her finder du en nem opskrift på hjemmelavede frikadeller.

Frikadeller

Ingredienser (4-5 personer)
Tilberedningstid: ca. 1 time

– 500 g hakket svinekød
– 1-1½ tsk salt
– ½ tsk peber
– 1 æg
– 1 løg, ca. 50 g
– ½-1 dl hvedemel
– 1-1½ dl mælk, fx minimælk
– 25 g smør eller margarine

Sovs
– 3 dl bouillon
– 2 tsk majsstivelse
– eller saucejævner
– evt. kulør

Tilbehør
– 1 kg kartofler
– syltede agurker, asier,
rødbeder eller agurkesalat

Julemad - frikadeller

Sådan tilbereder du frikadellerne, der bliver ca. 14 stk.

Frikadellefars

  • Rør kødet med salt, peber og æg i en skål.
  • Pil løget. Riv det fint og rør det i farsen sammen med mel
  • Rør mælken i til sidst.

Stegning:

  • Form farsen med en spiseske. Dyp skeen i koldt vand ind imellem, så hænger farsen ikke på skeen. Læg de formede frikadeller på en tallerken.
  • Varm halvdelen af fedtstoffet på panden ved god varme til det er gyldent.
  • Læg halvdelen af frikadellerne på panden og brun dem ca. 2 minutter på hver side ca. 4 minutter i alt.
  • Skru ned til middel varme.
  • Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
  • Tag frikadellerne af panden.
  • Kom resten af fedtstoffet på panden, vent til det er gyldent og læg resten af frikadellerne på. Steg dem som de første frikadeller.

Sovsen:

  • Bring boullionen i kog.
  • Rør majsstivelse ud i koldt vand, til jævning.
  • Hæld jævningen i under omrøring, og lad sovsen koge nogle minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt evt. kulør.

Kartofler som tilbehør:

  • Skræl kartoflerne
  • Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
  • Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
  • Hæld vandet fra.

Tips

  • Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.
  • Server rødkål, stuvede gulerødder og ærter, stuvet spinat, kogt broccoli eller råkost/salat til retten i stedet for syltede agurker.

Back To Top