skip to Main Content

Leverpostej kan man altid spise – også til Jul. Her er en nem opskrift på hjemmelavet juleleverpostej

Leverpostej

Leverpostej, ingredienser:
Tilberedningstid: ca. 2 timer

– 375 g svinelever
– 125 g spæk
– 1 løg
– 1½ spsk hvedemel
– 1 æg
– 2½ dl mælk
– 1 tsk salt
– ¼ tsk peber
– 10 skiver bacon
– evt. frisk timian

Sådan tilbereder du leverpostejen

  • Kør lever, spæk og løg en til to gange gennem en kødhakker afhængig af, hvor grov leverpostejen skal være.
  • Rør mel, æg, mælk og salt og peber i farsen.
  • Hæld leverpostejfarsen op i to ovnfaste skåle a ca. ½ liter. Læg evt. en baconskive ovenpå.
  • Bag postejerne i ovnen ved 180 grader til de er lysebrune og gennembagte. Bagetiden er 45-60 minutter.
  • Brug en kødnål til at se, om de er gennembagt. Kødsaften skal være klar.
  • Steg baconskiverne sprøde, og server dem til den lune leverpostej. Pynt evt. med lidt frisk timian.
Julemad - hjemmelavet leverpostej

Tip
Leverpostejen kan fryses i 2 måneder. Det giverdet bedste resultat at fryse leverpostejfarsen rå, og derefter bage den enten direkte fra fryseren eller efter optøning i køleskab.


Back To Top