Sådan tilbereder du den hjemmelavede sylte
- Skær skanken i to, så skal den ikke koge så længe og skær evt. også boven i mindre stykker.
- Læg kødet i en gryde og hæld vand ved, så det kun lige dækker, og bring vandet i kog. Fjern skum løbende.
- Stik nelliker i løgene og tilsæt ingredienserne til kogelagen.
- Lad det koge ved svag varme i 1½-2 timer. Kødet skal kunne slippe benene.
- Pil kødet af benene og kasser sværen.
- Hak kødet groft med en kniv og tilsæt hakket løg og resten af krydderblandingen.
- Smag sylten til og kom det op i aluforme eller skåle.
- Si den varme suppe over kødet, så den netop dækker.
- Stil sylten i køleskab
Tips:
- Hvis der ønskes en fast sylte, skal kødet trykkes fast i formen, og der skal spares på suppen. Hvis der ønskes en løs sylte, skal der bruges mere suppe i forhold til kødet
- Hvis der vælges kød uden svær til kogning af sylte, må der tilsættes husblas til suppen for at få en stiv sylte, 1 blad husblas pr. liter suppe
- Kæbeklump/grisekinder kan bruges i stedet for skank og bov. De skal koge ca. 1¼ time
Hjemmelavet sylte
Så er der serveret!