Sådan tilbereder du frikadellerne, der bliver ca. 14 stk.
Frikadellefars
- Rør kødet med salt, peber og æg i en skål.
- Pil løget. Riv det fint og rør det i farsen sammen med mel
- Rør mælken i til sidst.
Stegning:
- Form farsen med en spiseske. Dyp skeen i koldt vand ind imellem, så hænger farsen ikke på skeen. Læg de formede frikadeller på en tallerken.
- Varm halvdelen af fedtstoffet på panden ved god varme til det er gyldent.
- Læg halvdelen af frikadellerne på panden og brun dem ca. 2 minutter på hver side ca. 4 minutter i alt.
- Skru ned til middel varme.
- Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
- Tag frikadellerne af panden.
- Kom resten af fedtstoffet på panden, vent til det er gyldent og læg resten af frikadellerne på. Steg dem som de første frikadeller.
Sovsen:
- Bring boullionen i kog.
- Rør majsstivelse ud i koldt vand, til jævning.
- Hæld jævningen i under omrøring, og lad sovsen koge nogle minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt. kulør.
Kartofler som tilbehør:
- Skræl kartoflerne
- Kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsæt 1 tsk salt.
- Koges i ca. 20 minutter til de er møre.
- Hæld vandet fra.
Tips
- Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug.
- Server rødkål, stuvede gulerødder og ærter, stuvet spinat, kogt broccoli eller råkost/salat til retten i stedet for syltede agurker.