Sådan tilbereder du medisterpølsen
- Prik pølsen med en kødnål eller gaffel og kom den i en gryde eller læg den på en stegepande. Hæld 2 dl vand ved, så pølsen er godt og vel halvt dækket. Kog pølsen 10 minutter ved svag varme under låg.
- Tag pølsen af panden og tør den med køkkenrulle. Hæld 2 dl af kogevandet i en lille gryde til sauce, kasser resten.
- Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme og brun pølsen 2-3 minutter på hver side.
- Varm kogevandet op med bouillon og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
- Server med kogte eller brunede kartofler, grønlangkål og varm rødkål.
Tips
- Undlad evt. at koge medisterpølsen. Steg den på panden. Efter bruning ved god varme skrues ned til svag varme i 8-10 minutter til medisterpølsen er gennemstegt.
- Medisterpølsen kan også serveres med kogte eller stuvede grøntsager, rødkålssalat, rødbeder eller asier.
- Saucen kan jævnes med en meljævning.