Sådan tilbereder du risengrød og ris a la mande
Risengrød:
- Bring vand i kog i en tykbundet gryde, tilsæt grødrisene og lad det koge i 2 minutter.
- Tilsæt mælken og rør rundt til mælken begynder at koge igen.
- Skru ned for varmen og lad risen koge i 35-40 minutter under låg.
- Rør af og til, så risengrøden ikke brænder på.
- Smag til med salt salt, når risengrøden er færdig.
- Serveres med en smørklat, kanelsukker, saftevand eller hvidtøl.
Ris a la mande:
- Pisk fløden til flødeskum og bland den sammen med den kolde risengrød.
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ned i blandingen af flødeskum og risengrød.
- Tilsæt sukker og de hakkede mandler.
- Stilles koldt indtil servering.
- Serveres evt. med varm kirsbærsovs.
Risengrød
Ris a la mande